Theiowaedict
Българските новини за теб
 

5 начина, с които губите пари в Google AdWords

Home  /   5 начина, с които губите пари в Google AdWords
5 начина, с които губите пари в Google AdWords

Средностатистическият малък бизнес пропилява около 25% или повече от общите си разходи за реклама. Това очевидно е голям проблем, но ако искате да проследите къде точно в Google Adwords пропилявате парите си, може да срещнете някои трудности. Вместо да се фокусирате върху послените инструменти, които да използвате, може да обърнете малко повече внимание на основите на вашите кампании. Ето и няколко от най-важните фактори, на които да обърнете внимание, за да разберете къде пропилявате ненужно пари в Google AdWords.

1. Използвате прекалено много широки съвпадения на ключовите си думи
Ако настроите всички ваши ключови думи на широко съвпадение, това може да има наистина негативен ефект върху кампанията ви. Запомнете, че, когато оставяте ключовата си дума с широко съвпадение, давате разрешение на Google да показва рекламата ви за всички видове заявки за търсене, които съдържат част от ключовата ви дума. И докато широкото съвпадение на ключовите ви думи наистина ще привлече повече потребители, то малцина от тях ще станат ваши реални клиенти. Ако целият ви списък с ключови думи е настроен на широко съвпадение, отделете малко време и настройте различен вид съвпадения. Това не означава, че трябва тотално да се откажете от този вид съвпадение. Той може да ви е от голяма полза, ако искате да увеличите аудиторията си или да проведете проучване за ключовите думи. Използвайте широкото съвпадение разумно:
– наддавайте по-ниски суми за термини с този вид съвпадение – не желаете да плащате за по-нискокачествен или нерелевантен трафик
– следете доклада си за термините за търсене – по този начин ще можете да идентифицирате нови ключови думи или идеи за отрицателни ключови думи на база на заявките за търсене, които се свързват с ключовите думи с широко съвпадение

2. Липса на отрицателни ключови думи
Друга много често срещана грешка, която може да доведе до спад в представянето на рекламите ви, е липсата на отрицателни ключови думи. Целта на вашите PPC кампании е да спечелите качествен релевантен трафик за уебсайта си. Ако засечете, че потребител е попаднал на вашия уебсайт с търсене по ключова дума, която няма нищо общо с вашите услуги, трябва да елиминирате възможността да показвате вашите реклами за тези търсения, като изберете вашите отрицателни ключови думи. Има случаи, в които може да предвидите кои са най-важните отрицателни ключови думи за бизнеса ви, но в повечето случаи това е трудна задача. Поради тази причина е добре да следите по-задълбочено доклада си за заявките за търсения.

3. Нямате достатъчно добро таргетиране за местоположение
На пръв поглед таргетирането за дадени местоположения в AdWords изглежда наистина лесно и не особено полезно, но всъщност, ако не внимавате, може да бъде източник на загуби за вашите кампании. Google манипулира вашето таргетиране по гео локация и настройките ѝ, за да се увери, че рекламите ви получават повече импресии. Вашите реклами ще се появяват на потребители, които са на същото местоположение, което сте таргетирали. Те обаче ще се появяват и на потребители, които търсят или преглеждат страници за местоположенията, които сте таргетирали. И докато тези настройки могат да бъдат от полза за някои рекламодатели, може и да доведат до много некачествени кликове за други.

Leave a comment